Túláradó szeretet

Kezdjük a leírást egy bemutatással. Ő itt Hamilton, egy 2 éves mopsz fajtájú, cuki kutya. Mondanom sem kell, a Család Kedvence. Nagy kezdőbetűvel a Család és nagy kezdő betűvel természetesen a Kedvenc. :-) A gyerekektől a nagymamákig mindenki imádja, dögönyözi, maximális szeretetéről biztosítja a kis szőrgombócot. Az utcán sétálva mindenki bájos szavakkal..

Kezdjük a leírást egy bemutatással.

Ő itt Hamilton, egy 2 éves mopsz fajtájú, cuki kutya. Mondanom sem kell, a Család Kedvence. Nagy kezdőbetűvel a Család és nagy kezdő betűvel természetesen a Kedvenc. :-)

A gyerekektől a nagymamákig mindenki imádja, dögönyözi, maximális szeretetéről biztosítja a kis szőrgombócot.

Az utcán sétálva mindenki bájos szavakkal illeti, mert hát ki az, aki ne érezne késztetést arra, hogy Hamikát megsimogassa? Állapítsuk meg tényszerűen, hogy Hami cuki. Annyira cuki, hogy lépten nyomon a konyhában, reggelinél, ebédnél, vacsoránál, de úgy általában a nap ébren töltött 16 órájából mindig csak adnánk neki, leginkább szeretetet, simogatást és persze, hogy a kombináció tökéletes legyen, egy kis virslit, felvágottat, pár karika kolbászkát, egy kis csirkehusit, meg májast, mert Hami ezeket vaúúúgy szereti.

Azt érzi a Család minden tagja, hogy azzal tesz neki a legjobbat, ha megosztja vele azt, amije csak van (koszt, kvártély), de leginkább a vajas kenyeret, meg a rántott húst. Hami ott topog mindig a lábuk alatt, legfőképp a konyhában és „állandóan” éhes. Tágra nyílt, boci szemeivel könyörög, és azt ugatja: „Adjatok ennem!”

Aztán persze az ellenállásra képtelen két lábúak, például Ödönke is lepottyant egy darabot a reggelijéből Haminak, meg Marika nagymama is ad egy keveset a töltött káposztából dél körül és persze Ferenc apuka is megkínálja egy kis kolbásszal a vacsorából. Mindeközben Anya kiméri napi kétszer a nagy gonddal kiválasztott jó minőségű kutyatápot is Haminak, mert ugye jól tudják, hogy e nélkül Hami rossz kedvű lenne és nem is lenne olyan szép, csillogó a bundája.

…És ez így megy minden egyes nap....
szobatisztatasag


Hami napról napra cukibb lesz, olyan cuki, hogy már be sem fér a számára kialakított bejárati ajtón.
szobatisztatasag

Egy két régen nem látott barát, ha beköszön a Családhoz és meglepődik Hamit látva, hogy „Jééé! Mekkorát nőtt ez a kutya! - és ilyenkor nem a korára és az eltelt időre gondolnak…), akkor csak azt jegyzi meg büszkén Ferenc Apuka, hogy „Igen, valóban jól van tartva a kutya.” és még meg is veregeti képzeletben a saját vállát.

Hami elhízott! Tessék megérteni! (Ja, nem! Hami cuki és jól van tartva. )

Az elhízás betegség.

A túlsúly számos betegség okozója lehet, végső soron pedig a várható élet hosszát is csökkentheti. Azt pedig senki sem szeretné, hogy kedvencétől azért kelljen hamarabb megválnia, mert nem tud a kondíciójára figyelni.
Kedvencünk táplálkozására, főleg, ha hízékony fajta (pl. mopsz, bull terrierek) szigorúan oda kell figyelnünk. Iránta érzett szeretetünket ne azzal fejezzük ki, hogy túletetjük, számára nem megfelelő ételekkel tömjük, hanem azzal, hogy időt szánunk a napi sétákra, és csak azt a jó minőségű tápot adjuk neki, amit szintén körültekintően választottunk számára.

Válasszon kutyájának a Happy&Fit tápok közül, amely mellé nem szükséges egyéb táplálékot biztosítania számára.
Image

KIPRÓBÁLTÁK ÉS BEVÁLT

Csatlakozz hozzánk és kövess minket!

map icon  Központi címünk: 1194, Budapest, Hofherr Albert utca 38-40. (A parkolás Ingyenes!)
nyitas icon  H-P: 8-20; SZ:8-14 óráig
telefon icon  Vevőszolgálatunk: 06-1/348-3000 (H-P: 8-17 óráig)
level icon  info@happyandfit.eu
© 2021 www.happyandfit.eu Minden jog fenntartva. Az oldalt készítette: AlphaVet - Marketing Igazgatóság.